... ve pembe bulut sardı onları

içi sıcacıktı ve akide şekeri kokuyordu...

koca

larız

kafa

biz

biz

Dukan - Gün 2

12 Haziran 2012 Salı

Bu diyetin en sevdiğim yanı diet (light) gazlı içecekler ile ilgili herhangi bir kısıtlamaya gitmiyor oluşu. Okuduğumda bile inanamadım alın size ispatı :


Bir diyette şayet bir şeyler hoşumuza gidiyorsa, bende otomatikman bir mantık oluşuyor. Kesin bir sıkıntı var!



Her zaman için yemekten çok hoşlandığımız şeyler en zararlı olanlardır. Ne zaman ki bünye sıkıntı çeker, yutmakta zorlandığı şeyler yer içer, su içmekten başı ağrır, işte o zaman takip edilen program en doğru ve sağlıklı olanıdır. Yani uzman görüşlerine ya da isviçre'li bilim adamlarının araştırma sonuçlarına falan ihtiyaç yok. bu mantık hep bu şekilde işliyor bende. Küçükken "anne bu ilaç çok acııı" dediğimizde aldığımız cevabı hatırlayın, "iyi ilaç acı olandır". 

Bu edinilmiş Stokholm sendromu vari öğreti ile yiyip içmekten keyif aldığım anda hah diyorum kesin g..te geliyorum. Elde değil. 

Dukan'a karşı kaşı kalkık yaklaşımıma destek veren bir şey daha buldum hadi hayırlısı. 

Gelelim Dukan Diyetimin 2. günü nasıl geçiyor? Normalden biraz daha geç kalktım ama bunun sanırım diyetle uzaktan yakından bir ilgisi yok. Tamamen tembellik! Hava da sıcak, Outlook'u açıp işe güce dalmak Everest'e tırmanmak gibi geliyor. Dukan kitabında sürekli tartılın ve basküldeki değişiklikten mutlu olun diyor. Normalde tüm diyetisyenler maksimum haftada bir gün ve sabah saatinde tartılmamızı önermez miydi?? 
Neyse ben bana söyleneni harfiyen yapan bir öğrenciyim, bu sebeple sabah ilk işim koşa koşa tartıya çıkmak oldu. Ve gördüğüme inanamamış olsam gerek, iki üç defa çıkıp sonuçtan emin olabilmek için neticeyi doğruladım. Bizim evde bu gibi şeyler şansa bırakılmaz! Tamamen bilimsel adımlar söz konusu! 
Sonuç : 1 günlük diyetin sonunda 1 kilodan biraz fazla bir kayıp söz konusu! Oleyyy!!! Kaldı 19 kilo!! 

Temmuzun 20'sinde yaklaşık 10 günlük bir ege turuna çıkacağımız ve Ekimin 20'sinde de kardeşimin evlenecek oluşu göz önünde bulundurulduğunda var olan tüm fingerlarımı kıros ediyorum!! Albümümde bakmak dahi istemeyeceğim yeni fotoğraflara yer yok! 


4 yorum gelmiş :):

Gizem dedi ki...

bayıldım blogunun tasarımına!! :)

samdakayisi dedi ki...

Ben de bayılıyorum!! :) Beğenmene sevindim! :)

Adsız dedi ki...

Evet bende başladım bu diyete eşim dalga geçiyor ama kararlıyım atak everesi benim 7 gün ne yesem ne yesem düşünürken blogları araştırmaya başladım.
Şu kitabıda alayım tam olsun D&R da kitap 20tl alacaktım ki migrosda 12 tl olduğunu söylemişsin bu iyi oldu. Bu dukan masraflı diyet bir yerden tasarruf yapmak lazım. 2. atak günümde 2. kiloyuda verdik hadi hayırlısı.

samdakayisi dedi ki...

tatil matil derken yorumunu geç gördüm, ama şayet devam ediyorsan (birçok insan atağın 3-4. gününde vazgeçiyor) şu an seyirdesin demektir :) Nasıl gidiyor merak ettim :)
bu arada belki sen de fark etmişsindir, ilk bir kaç hafta özellikle atak döneminde masraflı geliyor bu diyet. Çünkü sanırım açlık damarlarımız bir türlü doymak bilmiyor, ama seyir dönemi ile birlikte, artık mide mi küçülüyor, serbest gıdaların tadından böh mü geliyor bilinmez, iştah kapanıyor. E hal böyle olunca da alınan jambonlar, peynirler, etler buzdolabında kaldığından masraf yapmaya fırsat olmuyor :))) ben ayranım ve meyveli yoğurdum ile mutluyum şu sıralar :D

Yorum Gönder