... ve pembe bulut sardı onları

içi sıcacıktı ve akide şekeri kokuyordu...

koca

larız

kafa

biz

biz

Dukan - Gün 1

11 Haziran 2012 Pazartesi

Çok uzun zamandır etrafımdaki birçok arkadaşım dukan dukan dedikçe, ben de ölüceksiniz! böbrekleriniz iflas edecek!! gut hastası olucaksınız!! karaciğeriniz yağlanacak!! diyip kendilerini bu sevdadan vazgeçirmekle uğraşıyordum. Bu saydığım riskler hala aklımda olsa da en yakın arkadaşımın "yavrum ben dukan'a başlıyorum pazartesi" demesi ve hafta sonu bebekte çektiğimiz fotoğraflarda kendimi tanıyamamış olmanın verdiği gaz ile sanırım denize düştüm ve yılana sarılıyorum.



Protein bombasının pimini çekmek adına sabah ilk iş, tüm işi gücü bırakıp, en yakın alışveriş merkezine koştum. Amacım ilk önce bu amcanın kitabını almak, sonrasında market arabamı yağ oranı %10'un altında olan kısmen "saf"  proteinler ile doldurmaktı. Ha bir de şu at maması da diyebileceğimiz, bu nedenle olsa gerek marketlerde bulmakta sıkıntı çekeceğimiz konusunda uyarılar ile karşılaştığımız, ve bu diyetin olmazsa olmazı yulaf kepeğini de bulmalıyım. 

Bu arada defne (www.defnenindukangunlugu.blogspot.com) gibi ben de sütten nefret ederim, etten hiiiç haz etmem, tavuk desen içim kalkar.. hayatta protein babında tüketebildiğim bir iki gıda var ki bunlardan biri yumurta ama lanet olasıca sivilce yapıyor, onun da tüketimi kısıtlı.. peynirin her türlüsüne bayılırım ve yoğurdun da ama tek bir istisna var, yağsız "light" olanlarına son derece gıcığım. Dukan hastalarının kategori etme yoluna gitse eminim ki ben de kıllar bölümüne vizesiz girerim. 

Şayet bu yulaf zımbırtısını bulmakta güçlük çekiyorsanız ve Mecidiyeköy civarında ikamet ediyorsanız, Trumph Alışveriş merkezinin en alt katına konuşlanmış Migros aynı rafta hem Dukan'ın kitabını hem de yulaf kepeğini bizlere sunmakta. 

Bak yazarken bile aklım bulandı.. Markette, kepekli yulaf paketlerinin yanında satılan bir kitaptan bahsediyoruz ve ben bu kitabın içeriğinden medet umarak kilo verme hayalleri kuruyorum.. Bence sıkıntı büyük..Neyse...Buralara fazla takılmayacağım, kendimi de çok dinlemeyeceğim! Gidip bir kan testi yaptırırız, işler sıkıntıya binerse buluruz elbet başka bir yöntem.

Bu diyeti uygularken nelere dikkat edilmeli neler yapılmalı kısmına girmiyorum. Zira aldım kitabı okudum, üşengeçlik etmeyin, siz de alın okuyun. koca koca puntolarla gayet net bir şekilde ve özet sayılabilecek kadar basit bir dille anlatmış adam her şeyi. Pahalı da değil. Migrosta 12 TL'ye satılıyor.

Şu an saat 19:30. sabahtan beri o yumurta senin bu yulaf kepeği benim, getir ordan light peyniri (böh!), hımm hindi füme de fena değilmiş, arkadaş akşam ne yesem acaba diye diye günü kazasız belasız tamamladım. Şımarıklık yapmak yok. hiç de acıkmadım. 

Diyetin ilk aşaması olan ATAK etabındayım ve www.dukandiet.co.uk adresinde yaptığımız teste göre bu etabım pıt pıt yağlarımın ve diyet konusundaki deneme tahtası vari duruşum sebebiyle tam tamına 7 gün sürecek. biri gitti kaldı 6... hesaplamalar doğrultusunda seyir etabı vs. de dahil olmak üzere kasım ayının 20'sinde fit bir kadın olacağım.  Yuh o neymiş be!

Bu süre zarfında deneyimlerimi buraya yazacağım. Böylece hem "gaz"'dan ayağımı çekmeye dair beni durduran ulvi bir amacım da olmuş olacak! 

Şu an show tv'de haberlerde "rahmi koç diyeti" konulu bir aktüel haber yayınlanıyor. Altta : "Günde sadece 1 öğün et yerim" yazıyor. Bak kaşım iyice kalktı havaya. 

Haydi kalın sağlıcakla! 






1 yorum gelmiş :):

bitterfly dedi ki...

bugün benim de ilk atak günüm. ne yesem, ne atıştırsam da şu zavallı midemin isyanlarını dindirsem diye gezinip durdum, su içe içe balon balığına döndüm! eminim suratımda da "dukan mallığı"ndan kaynaklı bir balık ifadesi var, hakkımda hayırlısı:)

Yorum Gönder